Zenshinkais historia

Vi var några Hyltebor som tränade karate i Halmstad år 1980 och då för karatepionjären sensei Roy Andersson (Zendokai karateklubb).
1981/1982 startade Zenshinkai karateklubb och från början så var det Joel Haglund, Mårten Henrikssen och hans söner som var tränare i klubben, men med tiden då de som tränade fick högre grader var det flera som hjälptes åt med att instruera i karatens ädla konst.
Vi fortsatte att berika våra kunskaper hos sensei Roy och det blev både träningsläger och tävlingar på olika orter i Sverige. Det blev även en del individuella medaljer av olika valörer under åren.

SENSEI ROY ANDERSSON

1987/1988 så lämnade Joel Haglund Zenshinkai karateklubb för att då koncentrera sig helt och hållet på klubben som han startat i Smålandsstenar 1986 (Bujinkai). Zenshinkai drevs vidare av Mårten med flera…
1995 var Joel tvungen att lägga karaten åt sidan pga. personliga skäl, klubben lämnades över till högst graderad som skulle driva karateklubben Bujinkai vidare i Smålandsstenar. 2008 upptäcker Joel att klubben Bujinkai levde kvar, men då i Gislaved, vilken sköttes superbt av Johann (5 Dan) med flera, då bestämde sig Joel för att damma av dräkten och började träna igen. Efter en hel del pass och träningsläger bestämde sig Joel för att köra igång Zenshinkai igen i Hyltebruk. Den 15september 2009 återuppstod klubben med Joel Haglund som sensei, men då under TSKO där JKS och IJKA ingick som förbund. Shihan Görgen Sökare och sensei Karin Sökare är representanter för Sverige.

SHIHAN GÖRGEN SÖKARE

JKS SOUTH SWEDEN

År 2021 byter Zenshinkai karateklubb förbund till JKS South Sweden. JKS South Sweden har i oktober 2021 utnämnts till JKS Japans officiella representant i Södra Sverige, med koppling till JKS Japan.

Utsedd till JKS South Swedens Chefsinstruktör är Tomas Nilsson (6 Dan) i Zanshin Karate Hässleholm.

Klubbar som är anslutna till JKS South Sweden vid bildandet är:

Helsingborgs Karate Helsingborg

Mushindokai Karate Gnosjö

Oskarström Karate Oskarström

Serian Shotokan Karate Karlskrona

Zanshin Karate Hässleholm

ZenshinKai Karate Hyltebruk

Som stilförbund verkar JKS South Sweden direkt under JKS, Japan Karate Shoto Federation med Shihan Masao Kagawa 9 Dan som chefsinstruktör.